Derince Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe

Vizyon: Zihinsel yetersizliği olan öğrencilerimize Toplumsal uyum becerileri, Dil gelişimi, Okuma- Yazma, Matematik ,Beslenme Bilgisi, Görsel Sanatlar ve Müzik ile ilgili kavramlar ve becerileri kazandırmak, özel eğitim yöntem ve tekniklerini kullanarak problem davranışları ortadan kaldırmaktır.

Misyon: Zihinsel yetersizliği olan öğrencilerimize, yaşamlarını bağımsız olarak sürdürmelerini sağlayacak, toplumla bütünleştirecek kavram ve becerileri kazandırmak, ve bölgede özel eğitimde en önde gelen kurumlardan biri olmaktır.

Başarılar:

Yabancı Dil:
Servis Bilgisi: Taşımalı Eğitim
Sportif Etkinlikler: Okul İçerisinde öğrenciler arası basketbol, voleybol, futbol ve masa tenisi yarışmaları. Okul sporları çerçevesinde Kocaeli ili ve Türkiye atletizm ve masa tenisi yarışmalarına iştirak edilmektedir.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: 1- ´Renklerle Öğreniyorum´ projesi kapsamında okul bahçe duvarının renklendirilmesi. 2- "Benim Hobi Bahçem" projesi ile toprak, tohum ve bitkiyi tanıma.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: 2020 K1 Erasmus+ Personel Hareketliliği
Kontenjan Bilgileri: Orta ve ağır zihinsel engelli sınıf kapasiteleri 8 kişi, Otizm Sınıfları 4 kişi ile sınırlıdır.

WEB - https://derinceozelegitimisuygulama.meb.k12.tr

Adres - ÇINARLI MAH.18. SOK. NO 11 DERİNCE KOCAELİ

Öğretim Şekli :Tam Gün (Tekli)

Yerleşim Yeri - Şehir İçi

Adres - ÇINARLI MAH.18. SOK. NO 11 DERİNCE KOCAELİ

Ulaşım İzmit´ten şehiriçi otobüsler 147 nolu ile derince yenikent 101 nolu. Çenesuyu stadından 1 km istanbul istikameti.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Derince İlçe Merkezine Uzaklığı 2km Kocaeli İl Merkezine Uzaklığı 8 km